Mijn pasteltekeningen of -schilderijen worden gemaakt met zachte pastels. 

Zachte pastels worden ook wel pastelkrijt genoemd. Omdat je met pastelkrijt op een zeer schilderachtige wijze kunt tekenen, zie ik mijn werk dan ook eerder als schilderijen dan als tekeningen. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, kunnen met pastels ook zeer krachtige kleuren worden verkregen.
Pastelkrijt bestaat uit pigmenten en een bindmiddel (zoals kaolin of tragant). De hoeveelheid pigment bepaalt de kleurkracht van het krijtje.
Omdat het materiaal zeer zacht is, kan het makkelijk uitgewreven worden. Pastelkrijt is dekkend en kan daardoor ook heel goed op gekleurd papier gebruikt worden, zelfs op zwart. Bij gebruik van ondergronden met een korrelige structuur kunnen vele lagen pastel aangebracht worden. Hierdoor ontstaan tekeningen/schilderijen met krachtige, heldere kleuren.
De tekeningen/schilderijen op deze site zijn allemaal gemaakt op speciaal pastel papier en met kwalitatief zeer goede pastels. 
Doordat pastelkrijt weinig bindmiddel bevat, blijven de kleuren heel constant. Pastel geelt niet na, zoals bij olieverf, en het papier wordt niet aangetast. Maar daartegenover staat, dat door het weinige bindmiddel de kleurlaag zelf wel kwetsbaar is.
Alhoewel pasteltekeningen zeer kleurvast zijn, kunnen ze beter niet in direct zonlicht worden opgehangen. Ook niet op plekken met een hoge vochtigheidsgraad. Pastel tekeningen kunnen daarom het beste achter glas en met een passepartout worden ingelijst.